29.07.2021, 14:34

"Довгий шлях", або Чи можуть лисичани змінити стан доріг у місті? (відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
дорога

Одна з найголовніших проблем Лисичанська - стан дорожнього покриття. І якщо дороги в області та сусідніх містах ремонтують, то Лисичанськ залишається всіма забутим.

Варто проїхатися центральними вулицями Лисичанська, і відразу стає зрозуміло, як ставляться можновладці до даної проблеми. А ось про про дворові території і вулиці далеко від центру взагалі говорити не варто...

У соціальних мережах відбуваються нескінченні дискусії з приводу стану доріг, проте нічого не вирішується - місцями ями досягають величезних розмірів, передає Час Пік.

На офіційній сторінці патрульної поліції в Facebook також миготять пости про фіксацію ям. Однак ситуація залишається колишньою - ями по коліно раз у раз призводять до поломок автомобілів місцевих жителів.

Приклад тому - стан дорожнього покриття по вулиці Гетьманській (колишній Червоногвардійській) в районі магазину "Майстер", на яке сьогодні звернув увагу місцевий активіст і правозахисник Анатолій Рижков.

Як відомо, Державним стандартом ДСТУ 3587-97 передбачено, що покриття проїзної частини не повинно мати осідань, вибоїн, напливів чи інших деформацій. При цьому гранична глибина окремих осідань, ям або вибоїн не повинна перевищувати 4 см або 6 см, в залежності від категорії дороги. За утримання дороги в неналежному стані для посадової особи установи, на балансі якої знаходиться дорога, настає відповідальність.

Саме тому Анатолій Рижков закликав усіх учасників дорожнього руху звертатися до патрульної поліції з метою фіксації пошкодження дорожнього покриття.

"Побачив яму - подзвонив в 102, викликав патруль, проконтролював складання відповідного документа про стан дорожнього покриття, отримав акт на руки і проконтролював подальші дії патрульних...", - зазначив Рижков.

Поліцейський зобов'язаний для початку надати посадовій особі припис з вимогою відновити дорогу, на виконання якого відводиться термін від однієї до десяти діб в залежності від категорії дороги, а вже після настає адмінвідповідальність.

"Так, шлях довгий, не легкий, але якщо це будуть робити все хоча б по первинному етапу: дзвінок 102 і фіксування кожного випадку кожним громадянином - учасником дорожнього руху - ситуація, я думаю, зміниться 100%", - висловив надію активіст.

Можливо, якщо жителі Лисичанська почнуть діяти спільно, ситуація нарешті зміниться. А поки обурення городян закінчуються постами в соціальних мережах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк