29.07.2021, 14:54

У Сєвєродонецьку відкрили житло для ВПО (фото)

Ольга Романец | Всі новини автора
жилье для ВПЛ

У Сєвєродонецьку по просп. Космонавтів, 18а урочисто відкрито житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє прес-служба ВЦА Сєвєродонецька, передає Час Пік.

Зазначається, що Сєвєродонецьк у 2019 році взяв участь у конкурсі субпроектів Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) зі створення житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Облаштування житла профінансовано з коштів гранту уряду Німеччини, наданих через KfW в рамках проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VI)", який впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій.

В рамках проекту УФСІ VI проведено перепланування першого поверху гуртожитку загальною площею 885,5 м2, де облаштовано 19 окремих однокімнатних квартир, з яких 1 квартира для маломобільних груп населення.

Також виконано перепланування приміщень та оздоблювальні роботи в створених квартирах. Дерев'яні вікна замінені на енергоефективні металопластикові. Замінено дверні блоки, проведено капітальний ремонт підлоги, оновлено інженерні мережі (опалення, вентиляція, водопостачання, каналізація та електропостачання).

Кухні облаштовані меблями - робочі поверхні, шафи, плити електричні, витяжки.

Суміщені санвузли облаштовані унітазами, душовими кабінами і ванними, раковинами, бойлерами, електричними сушарками для рушників.

Санвузол для маломобільних груп населення обладнаний поручнями.

Загальна вартість будівельних робіт - 12,8 млн.грн.

кухня

жилье жилье

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк