30.07.2021, 09:53

Розпізнають номерні знаки та обличчя: Заїка розповів про камери відеоспостереження у Лисичанську

Марина Началова | Всі новини автора

Задля посилення безпеки громадян у Лисичанську працюють 126 камер відеоспостереження.

Про впровадження проєкту "Безпечне місто" розповів на прес-конференції керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка, передає Час Пік.

За його словами, у Лисичанську поступово розширюється міська система відеоспостереження за громадськими місцями і вулицями з масовим перебуванням людей та найбільш ускладненою криміногенною обстановкою.

Крім Лисичанська підключені до системи відеоспостереження Новодружеськ і Привілля. Всього в експлуатації 126 відеокамер, ще на тридцяти вулицях встановили LED-освітлення.

Заїка повідомив, що наразі на в'їздах до Лисичанська встановлено 8 сучасних камер, що розпізнають номерні знаки. Також встановлено камери з розпізнаванням обличь у центрі Лисичанська, районі ГТВ та на залізничному вокзалі. Крім того, керівник ВЦА прийняв рішення встановити на територіальній громаді ще 62 камери.

Як зазначив Заїка, з початку цього року в результаті роботи системи відеоспостереження розкрито два випадки вандалізму, один грабіж, дві дорожньо-транспортні пригоди та інші правопорушення.

Читайте ще: Реконструкція очисних споруд та заміна аварійної ділянки водоводу: Заїка розповів про плани щодо модернізації "Лисичанськводоканалу"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк