03.08.2021, 13:41

Тепер офіційно: у Лисичанську готуються видобувати вугілля кар'єрним способом

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск

На території Лисичанської териториальної громади у межах вугільної ділянки "Матроська" збираються вести видобуток вугілля відкритим способом. Наразі заплановано здійснення стратегічної екологічної оцінки.

Про це стало відомо з документації, яку ]]>оприлюднила ]]>Лисичанська міська ВЦА, передає Час Пік.

Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області оприлюднило заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (СЕО) детального плану території для розробки і рекультивації ділянки ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» в межах вугільної ділянки «Матроська» по вугільних пластах l81 та l6.

З опублікованої інформації випливає, що ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» збирається видобувати кам’яне вугілля способом поверхневого видобутку (кар'єрний спосіб) за допомогою спеціалізованої високопродуктивної кар'єрної техніки.

Вугілля оцінюваних пластів відноситься відповідно до ДСТУ 3472-2015 до довгополум’яного (L81 - Д) та довгополум’яного газового (L6 - ДГ), низько зольне (3,3-11,1%) і середньо сірчисте (1,1-2,8%), середній вміст сірки складає 1,8 %. Вугілля оцінюваних пластів може використовуватися як висококалорійне енергетичне паливо.

Як зазначається, відстань до житлового масиву складає 2100 м, що не перевищує розмір санітарно-захисної зони.

Зазначено, що рослинний ґрунт буде окремого складатися з метою проведення наступної рекультивації. Вироблений простір кар'єру буде поетапно заповнюватися розкривними породами кар'єру з наступною рекультивацією.

Провадження планової діяльності не буде призводити до забруднення навколишніх ґрунтів та надр, вплив на ґрунтові води не очікується.

У ВЦА повідомляють, що зауваження та пропозиції громадськості можна подати протягом 15 днів до Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. Відповідальна особа: начальник управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ВЦА – Світлана Земляна, контактні дані: [email protected], тел.: (06451)7-31-82, 7-30-24, 7-26-30.

Нагадаємо, деякий час під Лисичанськом проводився нелегальний видобуток вугілля кар'єрним способом. Після того як ділки залишили копанку, "каньон", що залишився, став своєрідним "туристичним магнітом" для місцевих мешканців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк