20.08.2021, 20:28

Місцеві вибори в деяких територіальних громадах Луганської та Донецької областей проводитися не будуть, - ЦВК

выборы

17 серпня поточного року ЦВК звернулася до Донецької та Луганської ОДА - ВЦА щодо висновків про можливість проведення виборів 31 жовтня.

Це обумовлено тим, що ЦВК не уповноважена самостійно визначати можливість забезпечення належного рівня безпеки під час проведення виборів, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЦВК.

Відповідь була отримана однозначна: проведення місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей неможливе.

"Зокрема, в отриманих Комісією відповідях повідомляється про те, що "незважаючи на досягнення домовленостей щодо безумовного дотримання режиму всеосяжного і повного припинення вогню, в даний час фіксуються обстріл незаконними збройними формуваннями фактично по всій лінії розмежування, а також є провокації, що не може гарантувати 100-відсоткову безпеку для жителів під час проведення виборів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, місія ОБСЄ фіксує вороже важке озброєння, яке дозволяє вражати цілі на відстані до 20 км, а також ведуться прицільні обстріли по населених пунктах.

До переліку громад, де не проводитимуться місцеві вибори, увійшли 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганської області.

Читайте також: Вибори на Донбасі: ЦВК доручила Луганській та Донецькій ОДА оцінити можливість виборів у прифронтових районах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк