29.08.2021, 07:50

Сутички після прайд-ходи в Одесі: 29 постраждалих, півсотні затриманих радикалів

Одесса, полиция

В Одесі після ходи на підтримку ЛГБТ-спільноти "Одеса Прайд 2021" відбулися сутички між правоохоронцями та представниками радикальної організації "Традиція та порядок". Затримано півсотні правопорушників, 29 поліцейських отримали тілесні ушкодження.

В ході зіткнень 16 поліцейських та 13 нацгвардійців отримали опіки від газових балонів та інші пошкодження. Про це в ході брифінгу повідомив начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин, передає Час Пік.

За інформацією правоохоронців, під час акції кілька кордонів поліції відокремили учасників від опонентів з числа представників "Традиції та порядку", тому зіткнень з ЛГБТ-активістами не сталося. Але через 20 хвилин після закінчення акції група молодих людей напала на співробітників поліції.

В результаті протиправних дій 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження, їм була надана медична допомога.  

Для з'ясування обставин до відділу поліції доставлено 51 особу.

Подію кваліфіковано одразу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство). 

"Такі дії провокаторів, очевидно, мали на меті спробу розхитування ситуації в Одесі та перевірки на міцність представників правоохоронних органів. Ми дамо принципову оцінку діям правопорушників. Це буде уроком для них. Одещина завжди була і залишатиметься безпечною для її жителів та гостей", - зазначив Микола Семинишин.

Одесса, полиция

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк