31.08.2021, 09:25

Власниця мережі аптек, розташованих у Сєвєродонецьку та Рубіжному, підозрюється в ухиленні від сплати податків

Иллюстративное фото / Открытый источник

Власниця мережі аптек, розташованих на території міст Сєвєродонецьк та Рубіжне, налагодила схему ухилення від сплати податків.

У Луганській області власниця аптечної мережі підозрюється в умисному ухиленні від сплати 3,3 млн грн податків. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, в період 2018-2020 рр. власниця мережі аптек налагодила схему ухилення від сплати податків. Підозрювана систематично реалізовувала медпрепарати та лікарські засоби за готівку без відображення у бухгалтерському та податковому обліках.

Крім цього, підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, не відображала дійсні обсяги продажів.

Згідно з висновком судової економічної експертизи, внаслідок протиправної діяльності до міського бюджету Сєвєродонецька не надійшло понад 3,3 млн грн податків.

В рамках кримінального провадження проведено ряд санкціонованих обшуків та вилучено чорнову документацію.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру фізичну особу-підприємця за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в значних розмірах ( ч. 1 ст. 212 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк