01.09.2021, 07:49

У двох регіонах стартував виборчий процес на довиборах до Верховної Ради

выборы в ВР

1 вересня у двох регіонах України стартував виборчий процес на довиборах депутатів Верховної Ради. Це будуть довибори у ВРУ зв'язку з припиненням повноважень двох народних депутатів.

1 вересня стартував виборчий процес на довиборах депутатів Верховної Ради в округах №184 Херсонської та №197 Черкаської областей. Про це свідчить календарний план виборів, передає Час Пік.

Це будуть довибори до Верховної Ради у зв'язку з припиненням повноважень двох нардепів Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка. Колихаєв склав повноваження після перемоги на виборах мера Херсона, Скічко - у зв'язку з призначенням головою Черкаської ОДА.

Офіційні постанови Центральної виборчої комісії про проведення проміжних виборів опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

З 1 вересня до 20 вересня включно партії можуть висувати кандидатів у депутати. Подати документи до ЦВК для реєстрації партії та кандидати-самовисуванці повинні не пізніше 30 вересня.

ЦВК прийме рішення про реєстрацію кандидатів протягом 5 днів з дня прийому документів, при цьому до 18 жовтня включно можна буде відмовитися від балотування.

Остаточний список кандидатів стане відомим не пізніше 20 жовтня.

Передвиборча агітація дозволяється з наступного дня після реєстрації та завершується для всіх о 24:00 29 жовтня. 30 жовтня - "день тиші".

Вибори у Херсонській та Черкаській областях відбудуться в неділю, 31 жовтня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк