08.09.2021, 09:06

"Вже з 9 вересня!": ЛЕО починає знеструмлення боржників

Иллюстративное фото / Открытый источник

На Луганщині через борги перед енергетиками можуть знеструмити близько 1000 абонентів. Перші відключення ЛЕО запланувало вже на цей четвер, 9 вересня.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" за заявкою постачальника з 9 вересня починає відключення споживачів, які мають заборгованість за використану електричну енергію. Про це повідомляє прес-служба ЛЕО, передає Час Пік.

"76 мільйонів гривень... Саме стільки, за даними постачальника, заборгували на середину серпня споживачі підконтрольної частини Луганської області за електроенергію, з них понад 20 млн грн - борги, які не сплачувалися за спожиту електроенергію три і більше місяців. Через це тисячі будинків за законом можуть залишитися без світла.

Покарання чекає на кожного, хто краде електроенергію. Для того, хто не сплачує за світло, відключення не за горами...", - повідомили в ЛЕО.

Енергетики давно обіцяли вдатися до таких радикальних заходів, однак, боржників рятувала так звана "карантинна" заборона на відключення комунальних послуг.

Наприкінці серпня 2021 року набули чинності зміни до законодавства, якими скасовано заборону обмежувати надання ЖКП громадянам України у разі наявності боргів.

Згідно правок у Законі" Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" така заборона діятиме тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідопасності. Постачальники мають право відновити відключення через 30 днів після того, як регіон вийде з "червоної" зони карантину.

Таким чином, тепер комунальні підприємства мають право відключати боржників від електроенергії, газу та інших видів комунальних послуг. Щоб відновити подачу комунальних послуг побутовим споживачам крім погашення заборгованості доведеться також оплатити послугу повторного підключення.

У ЛеоЕО просять абонентів терміново погасити наявну заборгованість, щоб не залишитися без електрики.

"Розпрощайтеся з боргами, сплатіть рахунки, щоб не залишитися у темряві!", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк