12.09.2021, 21:01

В Азовському морі розмножується істота, яка набагато небезпечніша за медуз

Марина Началова | Всі новини автора

У найближчі пару років головною проблемою Азовського моря можуть стати зовсім не медузи, які в цьому році масово відлякували курортників.

У Приазовському національному парку всерйоз стурбовані збільшенням популяції хижих молюсків рапанів, передає Час Пік з посиланням на "]]>РІА Мелітополь]]>".

За словами директора Нацпарку Дмитра Воловика, якщо не розвивати промисловий вилов рапанів, через пару років їх нашестя в Азовському морі стане реальною проблемою.

"Медуз бачать всі, а рапани на глибині і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза і харчуються скафаркой (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують", - зазначив Воловик.

В Азовському морі у рапанів немає природних ворогів - морської зірки, тому найближчим часом їх популяція буде збільшуватися, а мідій - зменшуватися. М'ясо рапанів їстівне, тому їх можна використовувати в кулінарних цілях.

Читайте ще: Перший симптом коронавірусу в українців став іншим: лікар розповів, як змінилася хвороба

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: