17.09.2021, 17:45

На Луганщині бойовики обстріляли село Іллірія: є постраждалі

обстрел на Донбассе

Російські окупаційні війська продовжують інтенсивні заходи підготовки на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook, передає Час Пік.

У тому числі, окупанти "практикуються" у стрільбі з важкого озброєння, що призводить до зростання загроз безпеці для цивільного населення.

"16 вересня під час проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем з артилерійськими підрозділами 2 АК (Луганськ) оперативного угруповання російських окупаційних військ окупантами був обстріляний населений пункт Іллірія в Лутугинському районі тимчасово окупованих територій в Луганській області", - повідомили в українській розвідці.

Відзначається, що в результаті обстрілу пошкоджені будівлі храму Олександра Невського, побудованого в 19-му столітті, продовольчого магазину та будинку культури. Є постраждалі серед цивільного населення.

"Командування російських окупаційних військ намагається приховати обставини та причини зазначеної події і, цілком ймовірно, спробує перекласти відповідальність на підрозділи Об'єднаних сил зі звинуваченнями в обстрілі населених пунктів", - зазначили в ГУР.

Читайте також: На Луганщині оперативники СБУ потрапили під обстріл бойовиків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк