23.09.2021, 13:12

В Україні стався землетрус: поштовхи відчули жителі кількох областей

В Украине произошло землетрясение

Головним центром спеціального контролю 23 вересня 2021 року зареєстровано землетрус. Епіцентр землетрусу знаходиться на території Тернопільської області. За повідомленнями, землетрус відчувався людьми на відстані близько 100 км.

В Україні рано вранці 23 вересня стався землетрус. Сила підземних поштовхів склала 4,3 бала за шкалою Ріхтера, повідомляє Час Пік.

Як повідомляє Головний центр спеціального контролю, джерело землетрусу знаходиться на території Тернопільської області в районі м. Чортків, на глибині 6 км.

За класифікацією землетрус відноситься до " омірних": відчувається людьми всередині приміщення, предмети, які висять, сильно коливаються, картини зсуваються з місця. Відчутні коливання схожі з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів всередині будівлі.

Підземні поштовхи також відчувалися у Хмельницькій, Вінницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. За інформацією від жителів, найбільше поштовхи відчувалися у м. Чортків, та прилеглих селах. Землетрус відчувався також у населених пунктах на відстанях від епіцентру 65-80 км.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк