07.10.2021, 09:34

У Сєвєродонецьку 14 жовтня проведуть військовий парад

Северодонецк

У Сєвєродонецьку в День захисників та захисниць України відбудеться військовий парад та виставка військової техніки. Проведення комплексу обласних меморіальних, урочистих та святкових заходів заплановано на 14 жовтня.

В області заплановано проведення понад 90 заходів з охопленням та участю понад 12 тисяч осіб, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

В адміністративних центрах громад області також заплановано проведення низки урочистих культурно-масових, просвітницьких, меморіальних, виставкових та презентаційних заходів. Підготовка та проведення обласних заходів щодо відзначення Дня захисників та захисниць України та Дня Українського козацтва обговорювалася на апаратній нараді, яку в режимі відеозв'язку провів голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Також, відбудуться богослужбові молебни за захисників та захисниць України та молитовне вшанування пам'яті загиблих захисників та захисниць незалежності та територіальної цілісності України.

Відбудеться покладання квітів до пам'ятника генерал-майору Олександру Радієвському, в Льодовому палаці заплановано святковий концерт академічного фольклорно-хореографічного ансамблю "Славутич" (Дніпропетровська область).

В закладах культури планується проведення зустрічей з учасниками та ветеранами антитерористичної операції / операції Об'єднаних сил, тематичних кінопоказів, інформаційних, книжкових та фото виставок. У музеях буде розгорнуто банерні виставки та експозиції.

ГО "Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО" проводить підготовку до автопробігу до смт Марківка. У ньому візьмуть участь представники ветеранських організацій міст Лисичанськ, Рубіжне, Сватове, Старобільськ, Щастя та смт Новоайдар, які рушать двома колонами – від м. Лисичанськ та смт Новоайдар.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк