14.10.2021, 14:37

У Сєвєродонецьку до Дня захисників та захисниць України провели військовий парад

Северодонецк, парад

На Луганщині вперше за 30 років незалежності України провели військовий парад. 14 жовтня в День захисників та захисниць України військовий парад відбувся у Сєвєродонецьку, який після окупації Луганська став обласним центром.

Під оплески місцевих жителів та гостей міста у супроводі військової техніки пройшли бійці всіх військових частин, які захищають Луганську область, повідомляє Час Пік.

Поліцейські Луганщини не лише забезпечували публічний порядок та громадську безпеку, а й взяли безпосередню участь у військовому параді та у виставці військової техніки.

Гвардійським проспектом крокували більше тисячі військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії, Національної поліції та ДСНС.

Обласні заходи до Дня захисників та захисниць України розпочалися у Сєвєродонецьку покладанням квітів до пам'ятника генерал-майору Національної гвардії Олександру Радієвському, який з побратимами визволяв Сєвєродонецьк, а загинув під Лисичанськом.

"Дякую захисникам, добровольцям, волонтерам, кожний із яких в свій час здійснив подвиг. От і зараз, на передовій, хлопці та дівчата захищають нас від російської збройної агресії. Низький уклін нашим воїнам.

Сьогодні, 14 жовтня, ми вшановуємо пам'ять загиблих Героїв і пишаємося тими, хто щодня робить все можливе для нашої перемоги. Слава захисникам та захисницям! І слава Україні!", - сказав очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк було звільнено від бойовиків НЗФ 22 липня 2014 року.

Северодонецк Северодонецк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк