22.10.2021, 16:07

Кожен житель Луганщини може перевірити, чи подорожчав для нього газ: як це зробити

газ

У Луганській області одна з місцевих газопостачальних компаній перестала постачати газ своїм клієнтам. Вони забезпечуватимуться газом шляхом постачальника "останньої надії" (ППН). 

Як писав Час пік, в регіоні близько 18 тисяч абонентів отримують газ за рахунок тимчасового механізму страхування споживачів, у зв'язку з чим повинні подати заявку та підключитися до нового постачальника, про що повідомив "Нафтогаз України". 

В іншому випадку, ціни на газ будуть вище в два рази. 

Як перевірити, свій статус? 

Для того, щоб перевірити, яка компанія постачає газом клієнта і чи загрожує йому подорожчання "блакитного" палива, необхідно ]]>перейти за посилання]]>м і в спеціальному полі ввести ЕІС-код. ЕІС-код можна знайти в платіжці за газ або в договорі, укладеному з оператором ГРМ на розподіл природного газу. 

Якщо ЕІС-код відсутній, необхідно звернутися до газорозподільної компанії в регіоні. 

Варто зазначити, що на обслуговування постачальника "останньої надії" перевели також жителів частини інших регіонів: Донецької, Херсонської, Полтавської, Одеської областей, міста Кременець Тернопільської області, Мелітополя та Мелітопольського району Запорізької області, Коростишева та Коростишівського району Житомирської області, міста Шепетівка Хмельницької області.

карта

При цьому компанії, клієнти яких переведені на ППН, не вказуються.

Читайте також: На Луганщині в 2 рази злетіла ціна на газ: що потрібно терміново зробити споживачам, щоб знизити тарифи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк