25.10.2021, 12:24

У 2022 році розпочнеться реконструкція Попаснянського водоканалу: гроші виділила Франція

Ольга Романец | Всі новини автора
Гайдай

У березні 2022 року розпочнуться роботи з модернізації КП "Попаснянський районний водоканал". На реконструкцію Франція виділила 70 млн євро кредиту на пільгових умовах.

Про це розповів голова ЛОДА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Це довга історія, ми працювали над цим проєктом два роки. Повинні були летіти в Париж на підписання попереднього договору, але пандемія поламала ці плани. Тому була затримка ще десь на 8 місяців. Насправді, якби не COVID-19, то роботи вже б почалися", - повідомив глава ЛОДА.

Працювати над модернізацією водоканалу будуть профільні французькі компанії. При цьому 30% робіт віддадуть українським компаніям.

"Це кредитна історія, 70 млн євро на 40 років - хороші умови. Мінімум 30% робіт віддадуть нашим компаніям - не знаю, яких робіт, їх визначатимуть французи. Насправді, це і їм вигідно, тому що є певні чорнові роботи, на які не потрібні висококваліфіковані фахівці. Наші компанії абсолютно спокійно можуть впоратися з цим", - зазначив Гайдай.

Голова ЛОДА також нагадав про будівництво залізничної гілки "Кондрашівська-Нова - Лантратівка".

"Ми опрацьовуємо великий проєкт - це будівництво залізничної гілки. Це близько 100 млн євро... І вже та ж Франція каже: так, нам цікаво. І китайці кажуть: так, нам цікаво. Тобто достатня кількість наших партнерів зацікавлені в розвитку Луганської області", - сказав Гайдай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк