26.10.2021, 22:09

У Генштабі ЗСУ підтвердили застосування Bayraktar на Донбасі

Марина Началова | Всі новини автора

З'явилося офіційне підтвердження інформації, що сьогодні українські Збройні сили на Донбасі застосували ударний безпілотник Bayraktar.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Час Пік.

Кілька годин тому інформацію про те, що безпілотник Bayraktar завдав удару по артилерійській батареї окупантів, розповсюдили блогери.

У Генштабі заявили, що сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення Операції об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу "Байрактар".

Зазначається, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних Сил України під час обстрілу зазнали поранення, один з них загинув. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано "Байрактар". Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ.

Після цього обстріли українських позицій припинилися, повідомили у Генштабі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк