28.10.2021, 18:00

Український уряд затвердив стратегію інтеграції переселенців

переселенцы

Український уряд схвалив стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у четвер, 28 жовтня, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ. 

Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, на сьогоднішній день в Україні проживає понад 1,4 млн переселенців. 

"Метою стратегії є створення умов для інтеграції ВПО в приймаючих територіальних громадах. Зокрема, мова йде про забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних та інших послуг, а також створення умов для розвитку потенціалу ВПО на новому місці проживання", - повідомив прем'єр. 

За словами віце-прем'єр-міністра-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, ключовим є створення для ВПО сприятливих умов у приймаючих ОТГ. 

Зокрема, стратегія передбачає забезпечення повного доступ до освіти, до соціальних, адміністративних та інших послуг, а також вирішення елементарних соціальних потреб (працевлаштування, забезпечення житлом). 

Крім того, уряд погодив проєкт акту, яким передбачається виділення 22 млн гривень для підтримки ВПО. Ці кошти підуть на придбання 53 об'єктів нерухомості та ремонт 12 будинків для 242 переселенців. Кошти будуть розподілені на 11 областей. 

Читайте також: Заміна платіжних карток "Ощадбанку": що стане з пенсіями жителів ОРДЛО, які не встигнуть поміняти банківські картки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк