23.11.2021, 14:19

ЗСУ застосували на Донбасі протитанковий ракетний комплекс Javelin

Марина Началова | Всі новини автора

Об'єднані сили вперше застосували на Донбасі американський протитанковий ракетний комплекс Javelin.

Про це днями написало видання Military Times, посилаючись на слова начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, передає Час Пік.

У статті наголошується, що українські військові успішно застосовували легкі радіолокаційні системи протидії вогню AN/TPQ-53 та інше озброєння, отримане від зарубіжних партнерів.

"Буданов сказав, що системи Javenlin також використовувалися проти російських військ. За словами Буданова, вони, поряд з дронами турецького виробництва, які використовуються проти артилерії проросійських сепаратистів, мають значний психологічний стримуючий фактор, змушуючи росіян двічі подумати перед атакою", - йдеться в матеріалі.

Пізніше факт застосування на Донбасі Javelin підтвердив нардеп Ігор Копитін, голова підкомітету Верховної Ради з питань оборонної промисловості.

"Днями поширилась інформація щодо того, що в зоні ООС використали протитанковий ракетний комплекс Javelin. Так, це правда. Наші воїни використали його під час ведення бою", - написав Копитін у Фейсбуці, зазначивши, що поки не має права розголошувати, де і за яких обставин це відбулося.

Нагадаємо, у жовтні ЗСУ вперше застосували на Донбасі ударний безпілотник Bayraktar.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк