08.01.2022, 18:33

Ситуація на Донбасі: бойовики 5 разів порушили режим "тиші", поранений український військовий

оос

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Про нові порушення повідомили в прес-центрі ООС в Facebook, передає Час Пік.

З початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 5 порушень. З них 4 порушення стосувалися режиму припинення вогню (із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння - 1).

  • У бік Пісків збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.
  • У напрямку Богданівки та Кримського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї.
  • Поблизу Станиці Луганської російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого зробили скидання пострілу ВОГ-17.

Крім того, в Луганській області зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

В результаті дій ворога один військовослужбовець ООС отримав поранення. На даний момент стан його здоров'я розцінюється як задовільний.

У відповідь на ворожі обстріли ЗСУ відкривали вогонь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, чим змусили противника припинити вогневу активність.

Читайте також: Попаснянський водоканал призупинив постачання води на непідконтрольну територію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк