23.03.2022, 16:51

Оборона Рубіжного триває: окупанти втратили батальон живої сили, техніку вже ніхто не рахує

Марина Началова | Всі новини автора

Рубіжне Луганської області залишається однією з найгарячіших точок фронту. Російські загарбники щодня марно намагаються штурмувати місто.

Волонтер Роман Донік розповів у Фейсбуці, як проходить оборона Рубіжного, передає Час Пік.

"Тричі окупанти відзвітували про "асвабаждєніє". Тричі збрехали. Місто тримається. Місто під контролем України. Кістяк оборони підрозділи 4-тої бригади оперативного призначення НГУ. Це не секрет, є офіційне повідомлення та заява від бригади. Підрозділи вийшли перед самим початком великої війни в зону ООС і ще на марші прийняли перші бої. Зараз боронять Рубіжне", - пише Донік.

Він зазначив, що по даними перехватів та полонених, втрати ворога під Рубіжним - як мінімум батальйон в живій силі. Техніку вже ніхто не рахує.

"Штурми йдуть кожного дня. З 5 ранку дотемна. Штурмують три батальйони двух бригад. Та зведена артилерійська група за підтримці авіації. Кадировці приїхали пописали там відосіки, але не полізли. Засцяли. Штурмують росіяни та найманці з "еленер". Бої йдуть за кожну будову. Це бригада яка навчалась воювати та зачищати саме міські забудові", - повідомив Донік.

"Колись потім, будемо згадувати з комбригом, як вони рвалися на фронт. Як підключали всі можливі важілі впливу, щоб їх завести в зону ООС. Війна їх знайшла. І вони влаштували ворогу маленький «сталінград». Честь", - додав волонтер.

Як повідомлялося, у Рубіжному російський снаряд влучив у багатоповерхівку: загинули двоє дітей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк