26.03.2022, 07:53

"Хочуть влаштувати голодомор": На Луганщині орки системно обстрілюють продовольчі склади

Луганская, обстрелы

Російські окупанти прицільно б'ють по продуктових складах у Сєвєродонецьку. Працюють коригувальники вогню, оскільки зафіксовано кілька прицільних влучень. Проте гуманітарної катастрофи на Луганщині не буде.

Окупанти не тільки знищують міста та вбивають мирних жителів, але й хочуть, щоб люди, що вижили, страждали ще й від голоду. Проте голоду не буде, як би ворог цього не хотів. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

"Декілька прицільних влучань ворога по продовольчих складах в Сєвєродонецьку за тиждень. Чергове – 25 березня ввечері. На щастя, ніхто не постраждав. Упевнений, без корегувальника вогню не обійшлося. Ще одна ознака "руського миру" – залишити мирних жителів без їжі. Це вони називають "спецоперацією".

Хочуть влаштувати голодомор. Окупанти знову обстріляли продовольчі склади на Луганщині

Орки хочуть аби мирні мешканці страждали ще й від голоду.

Росіяни минулого тижня вже знищили декілька продовольчих баз, вчора ввечері рашисти цілеспрямовано здійснили черговий обстріл складів у Сєвєродонецьку.

Рашисти системно знищують продсклади і в інших містах області.

Щоденно на Луганщину завозять по декілька фур гумдопомоги для мешканців громад.

Це продукти, ліки, засоби гігієни.

Голоду не буде, як би орки цього не хотіли!" - сказав Сергій Гайдай.

Завдяки роботі місцевої влади, правоохоронців, рятувальників, волонтерів, активістів гуманітарної катастрофи на Луганщині не буде. По підвалам та укриттям людям розвозять продукти, щодня здійснюється евакуація людей у ​​безпечні регіони країни, аварійні бригади намагаються відновити пошкоджені комунікації, щоб люди мали світло, воду, газ, тепло та зв'язок.

Як зазначив Сергій Гайдай, 25 березня рятувальники доставили десятки тонн води до Лисичанська та Золотого, вдалося заживити одну з насосних станцій у Рубіжному та частково подати воду до міста.

Минулої доби росіяни обстріляли Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Золоте, Щедрищеве. Пошкоджено 10 житлових будинків - 4 багатоповерхівки та 6 приватних. З-під завалів евакуйовано 7 людей, 3 людини загинуло.

25 березня на Луганщині та Донеччині відбито дев'ять ворожих атак. Українські захисники знищили 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Загальні втрати загарбників становили близько 170 людей. Підрозділи протиповітряної оборони в небі збили три ворожі літаки та три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк