13.04.2022, 11:49

Чеченці закріплюються в районі Рубіжного - ISW

Ольга Ранська | Всі новини автора
рубежное

Російські сили, виведені з Київської області, ще не були повторно запроваджені в Україну для бойових дій. Війська РФ продовжують вести дрібномасштабні обмежені наступальні операції на ізюмському та сєверодонецькому напрямках і поки не перейшли до більш широкої матеріально-технічної та наступальної кампанії.

Про це у щоденному звіті повідомляє прес-служба американського аналітичного центру "Інститут з вивчення війни" (ISW), передає Час Пік.

Російські війська продовжують безуспішні наступальні операції у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній, здебільшого покладаючись на артилерійські обстріли, хоча 12 квітня вони вели бої у міських умовах у Рубіжному.

Користувачі соціальних мереж геолокували кадри, випущені чеченськими силами 11 квітня у Рубіжному, що підтверджують присутність підрозділів Росгвардії Чечні у північно-східній частині населеного пункту.

Повідомляється, що чеченські підрозділи закріплюються в районі Рубіжного, що дає змогу припустити, що вони мають намір перейти до оборони хоча б на деяких ділянках поля бою.

Поки не ясно, чому чеченці в цей час зайняли оборонну позицію у цьому місці.

Російські сили продовжують перекидати на Донбас спеціальні підрозділи, користувачі соцмереж спостерігають за відходом з Оренбурга 2-го козачого батальйону 7 квітня, але російське командування поки не вводило в наступ нові частини або частини, раніше виведені з інших напрямків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що телеканал CNN геолокував велику колону російської техніки, що рухається на Донбас.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк