13.04.2022, 19:15

"Руйнування катастрофічні": У мережі розповіли, що відбувається в Рубіжному

Ольга Ранська | Всі новини автора
Рубежное

"Друга армія світу" не може захопити Рубіжне близько п'яти тижнів. Українські воїни героїчно відбивають атаки ворога, завдаючи йому колосальних втрат. Підтверджують це як офіційні джерела, і місцеві жителі. Міські бої продовжуються і зараз.

Про це сьогодні повідомляється на регіональному Телеграм-каналі Артюх, повідомляє Час Пік.

Свої позиції окупанти облаштують найчастіше у житлових кварталах. Так, наприклад, окопи з'явилися навіть на вулиці Менделєєва, вул. Богдана Хмельницького та біля "кільця" на пр. Московському. Також у мережі чимало відео, на яких кадировські тиктокери стріляють по житлових будинках заради забави.

Крім того, про те, у районі Рубіжного закріплюються чеченські підрозділи також повідомляє прес-служба американського аналітичного центру "Інститут вивчення війни" (ISW).

Нижче наводиться текст автора практично без змін.

Руйнування

Руйнування місцями катастрофічні. Деякі багатоквартирні будинки знищені повністю. Під вогнем також опинилися школи, дитячі садки, лікарні, обидва ДК тощо. Дісталося і підприємствам, зокрема, містоутворюючим. У різний час прилітало на КТК та "Зорю", знищено Рубіжанську мануфактуру.

Комунікації

У місті гуманітарна катастрофа. Води та світла немає з 9 березня. Газопостачання також відсутнє. Проблеми зі зв'язком. Так, є генератори, від яких можна підзарядитись, але дістатися до них - той ще квест. Так, нещодавно хлопець та дівчина загинули, коли йшли забирати свої телефони. Крім того, у багатьох мешканців мобільні "віджали" окупанти. Відновити комунікації вдасться лише після повного визволення міста від окупантів.

У соцмережах сотні оголошень про пошук зниклих родичів. У дворах – масові поховання. 

Гуманітарна ситуація

Аптеки та магазини, як відомо, вже давно розграбовані мародерами. Продукти здобувати дуже складно. З гуманітаркою від окупантів – бардак. Приходить хаотично. Щоб щось отримати, потрібно ставати в чергу о 5-й ранку (видають з 10:00). При цьому, вам може дістатись склянка борошна, цукор, олія та макарони. Усе. Буває, допомогу привозять цивільні, але дістається вона лише тим, хто в цей момент був неподалік. Люди обурені, адже в умовах коли складно щось приготувати, їм видають непотрібні інгредієнти. Того, що справді потрібно і можна вжити одразу – ні.

Мародерство

Квартири та будинки, що вціліли після обстрілів, спочатку зламуються кадировцями, що проводять т.зв. "зачистку", а потім у них проникають члени "ЛНР", які переривають все в надії знайти золото та коштовності. У деяких домоволодіннях вони селяться (раніше вже писали про те, що у туалет ходять там же, де сплять і їдять).

Гаражі також всі розкриті – техніку викрадають.

Читайте також: На Луганщину приїхав Святослав Вакарчук

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк