16.04.2022, 21:58

Під час розмінування під Харковом загинули троє рятувальників, четверо - тяжко поранені

разминирование

У суботу, 16 квітня, під час розмінування території на Харківщині загинули троє піротехніків, ще четверо отримали тяжкі поранення.

Про це повідомив глава МВС України Денис Монастирський в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"На жаль, сьогодні сталася трагічна ситуація під Харковом. Під час розмінування загинули троє рятувальників, це сталося буквально кілька годин тому. Четверо важко поранених", - сказав Монастирський.

Він уточнив, що зокрема загинув командир частини піротехніків: під час розмінування вибухнула частина касетного боєприпасу.

Міністр закликав українців бути особливо обережними при виявленні боєприпасів, оскільки такі трагедії трапляються навіть із фахівцями. Він зазначив, що окупанти мінують дверні ручки, пральні машини та навіть дитячі ліжка.

Глава МВС також зазначив, що за загальними правилами, один день активних бойових дій дорівнює 30 дням розмінування. За його словами, зараз усі сили залучені до процесів розмінування. Щодня співробітники ДСНС вилучають понад 5000 вибухонебезпечних предметів, що дуже багато. На тлі цього Україна звернулася до Європи, США, Канади із проханням допомогти у розмінуванні командами своїх піротехніків.

Читайте також: Росіяни обстріляли блокпост та околиці одного з селищ на Дніпропетровщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк