20.04.2022, 09:49

Групу окупантів, яка проскочила до Кремінної та заявила, що місто взято, знищено - Арестович

Луганская, война

На Луганщині точаться важкі бої. Незважаючи на бажання російських окупантів захопити всю територію області, атаки ворога закінчуються поразкою та великими втратами. Українські воїни стійко тримають оборону та продовжують знищувати окупантів.

За даними Генштабу ЗСУ, противник намагається провести наступ з метою просування вглиб населеного пункту Попасна. Триває ведення бойових дій у районі населеного пункту Кремінна, повідомляє Час Пік.

Після спроб штурму російськими окупантами у Рубіжному та Сєверодонецьку до місцевої лікарні міста Новоайдар доставлено близько 130 поранених військовослужбовців противника. Точна кількість зараз уточнюється.

За добу на території Луганської та Донецької областей відбито 10 атак окупантів, знищено 12 танків, 28 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему.

Як зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, російські загарбники зазнають величезних втрат, постійно атакують, але не можуть пробити оборону ЗСУ.

"Великий наступ" виявився невеликим, орки недооцінюють наших захисників, тільки в бою розуміють з ким мають справу. Їм не вдається пробити Нашу оборону, як би вони цього не хотіли", – сказав Гайдай.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним наголосив, що наступ російської армії на Донбасі не увінчався будь-яким успіхом.

"Щодо Кремінної, то, скажемо так делікатно, не все там так просто. Навколо неї йдуть бої. Та група, яка учора проскочила до Кремінної та заявила, що місто взяте, її більше немає. Хотіли повторити долю гостомельського десанту.

У Мар'їнці російські війська трохи просунулися у сірій зоні й гордо назвали це взяттям. 3-5 км просування – це все, що змогли сьогодні зробити окупанти..." – сказав Арестович.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк