20.04.2022, 12:33

Москва розпочала "чистки" керівників "ЛНР" на фоні невдач на фронті - ГУР

т.н. глава "МВД ЛНР" Игорь Корнет арестован ФСБ

За даними української розвідки, так званого главу "МВС ЛНР" Ігоря Корнета заарештовано, він перебуває у слідчому ізоляторі ФСБ в Ростові на Дону.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на фоні невдач у війні проти України РФ почала "чистки" серед керівників псевдореспублік Донбасу, повідомляє Час Пік з посиланням на ГУР Міноборони.

"Арешт "міністра внутрішніх справ ЛНР" викликав негативну реакцію з боку силових структур та політичного керівництва “республіки”, які оцінюють це як початок змін у силовому блоці квазі-держави. Однак, з боку голови "ЛНР" Пасічника Л. І. прикладаються всі зусилля для звільнення Корнета з під арешту та відновлення на посаді", - йдеться у повідомленні.

В ГУР МОУ резюмували, що "чистки" у політичному керівництві т.зв. "ЛНР" свідчать про те, що Москва розуміє неспроможність так званих керівників "ЛНР" виконувати поставлені завдання у війні проти України.

Проводячи кадрові зміни та залякування керівництва псевдореспублік, Кремль намагається у максимально короткі терміни налагодити мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської області, щоб таким чином компенсувати втрати в частинах та підрозділах 2 АК російських окупаційних військ та продовжувати ведення бойових дій проти України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк