21.04.2022, 08:59

У Сєвєродонецьку російські окупанти знищили усі продовольчі склади

Луганская, война

На окупованих територіях Луганщини росіяни мародерять, відкривають квартири, забирають автомобілі. Штурми російських військ стали частішими, росіяни постійно намагаються прорватися. Ворожі обстріли не припиняються, а з наближенням свята вони стануть ще сильнішими.

Українські захисники стійко тримають оборону. Російські окупанти зазнають величезних втрат. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Штурми стали частими, росіяни постійно намагаються прорватися, але без успіху. Наші захисники роблять все, аби орки їхали додому в пакетах.

Морги та лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені, Луганська земля всіяна трупами ворогів. 

кадирівці підв‘язують з Тік-Током, бо Наші дають їм по зубах.

"гарматне м‘ясо" постійно під‘їзжає, мобілізація на окупованих територіях триває, там майже не залишилося чоловіків", - повідомив Гайдай.

Ворожі обстріли вільних населених пунктів Луганщини не припиняється. Росіяни розлючено руйнують непокірні міста.

За словами Гайдая, за останню добу значна частина руйнувань внаслідок російського вторгнення виникла у Рубіжному та Новодружеську.

"Непридатні для життя ще п'ять будинків, не кажучи вже про інфраструктуру. Наприклад, у Сєвєродонецьку не залишилося жодного уцілілого продовольчого складу. Росіяни їх знищили. Продукти харчування люди отримують виключно з гуманітарних вантажів. Я вже не говорю про господарські будівлі або автомобілі, загоряння яких відбувається по кілька разів на день. Підрахувати всі випадки дуже складно в наших умовах. У житловому фонді області виникло шість пожеж, усі вони ліквідовані. Врятовано п'ять осіб", – повідомив Гайдай.

За словами Гайдая, у деяких населених пунктах руйнація інфраструктури не підлягає відновленню. Світло, воду та газ можна буде повернути лише після війни.

Ворог намагався закріпитися у західній та північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав невдач. Здійснював безуспішні штурмові дії у напрямку Новотошковського, триває штурм Попасної.

"Тепер чесно про те, що відбувається.

Так, 80% наших територій зараз контролюють рашисти. Кремінна під орками, Рубіжне та Попасна ЧАСТКОВО. Бої тривають. Ситуація може змінитися у будь-який момент.

Обстріли посилилися. Люди не можуть вийти з бомбосховищ, настільки щільно гатять", - сказав Гайдай.

Влада вкотре закликає населення тимчасово евакуюватися з небезпечного регіону.

21 квітня безкоштовно виїхати можна буде з Сєвєродонецька, Лисичанська та по можливості з Попасної, Гірського та Рубіжного.

Місця зборів

Сєверодонецьк:

  • проспект Хіміків, 28

Лисичанськ

  • ГТВ (РТИ), 40 років Перемоги
  • вул. Сосюри, ​​324, ДСНС

Попасна:

  • вул. Миру 155 і 142

Гірське:

  • вул. Гагаріна, 13а

Нижнє:

  • вул. Паркова, 13

Рубіжне:

  • вул. Чехова, 11

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк