24.04.2022, 13:20

Ще одне місто Донбасу методичнота безжально перетворюють на Алеппо, - Казанський

Луганская, война

Російські окупанти поливають вогнем усі вільні населені пункти Луганщини. В області внаслідок обстрілів зруйновано щонайменше сім православних храмів. У Рубіжному російські війська застосували у житловій забудові установку УР-77 "Метеорит".

Російські окупанти активізували наступальні та штурмові дії на Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямах. Йдуть бої у Рубіжному та Попасній. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Незважаючи на всі зусилля, окупанти не можуть взяти під повний контроль Рубіжне і методично продовжують знищувати місто.

Як повідомляє український журналіст і політичний оглядач Денис Казанський, у Рубіжному російські війська застосували в житловій забудові установку УР-77 "Метеорит".

"Ще одне місто Донбасу методично і безжально перетворюють на Алеппо, масово вбиваючи громадянське населення. Так Путін "допомагає жителям Донбасу", - написав Казанський.

Довідка: УР-77 "Метеорит" - радянська самохідна реактивна установка розмінування. Створено на базі самохідної гаубиці 2С1 "Гвоздика". УР-77 здатна проробляти ходи у протитанкових мінних полях під час бою. Ширина проходу становить близько 6 метрів, а довжина – від 80 до 90 метрів.

У день святкування найдавнішого та найважливішого християнського свята – Великодня, глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що на Луганщині росіяни зруйнували щонайменше сім православних храмів.

"Руський мир" руйнує все на своєму шляху. Йому не потрібні ані люди, ані будинки, ані підприємства, ані пам’ятки культури. Росіяни стирають із Луганської землі все, що зустрічають. Навіть те, у що самі вірять, - православні храми", - наголосив Сергій Гайдай.

Він повідомив, що Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку витримав чотири прямі влучення снарядів. Незважаючи на це, у підвальному приміщенні там відбулася пасхальна заутреня та Божественна літургія.

У Щасті частково зруйновано будівлю Свято-Катериненського храму, який є пам'яткою культурної спадщини.

Артилерійські снаряди потрапили у Свято-Митрофанівський храм у Лисичанську та храм на честь Матрони Московської у Рубіжному.

У Попасній ушкодження отримав храм Свято-Михайлівської парафії.

У Рубіжному постраждала новобудова – Свято-Георгіївський храм.

У Троїцькому вибило вікна у Свято-Троїцькому храмі.

Крім того, було зруйновано ісламський культурний центр "Бісмельє" у Сєвєродонецьку та молитовне приміщення ЕХБ у Метьолкіному.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк