11.05.2022, 10:39

Луганщина під вогнем окупантів: обстріляні школа та будинки, немає світла, води, газу та мобільного зв'язку

Луганская, обстрелы

Російські окупанти готуються до наступу на Сєверодонецьк. "Дорога життя" траса Лисичанськ-Бахмут знаходиться під ворожим вогнем, росіяни цілеспрямовано обстрілюють гуманітарний транспорт.

Російські окупанти, незважаючи на всі зусилля та численні атаки, не можуть прорвати оборону українських підрозділів на Луганщині. Але вони не відмовляються від наміченої мети та продовжують масовані обстріли мирних населених пунктів. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Окупанти безуспішно штурмували Нижнє, Тошківку та Оріхове. Спроби повністю захопити Рубіжне також не мали успіху.

На Донбасі за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 12 танків, чотири артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, сім автомобілів та дві одиниці спеціальної інженерної техніки супротивника.

За словами голови Луганщини, незважаючи на великі втрати, окупанти продовжують підготовку до наступу на Сєвєродонецьк та мріють захопити всю територію Луганської області.

Траса Лисичанськ-Бахмут знаходиться під ворожим вогнем. 10 травня росіяни навмисне обстріляли гуманітарний автомобіль, який повертався з Лисичанська, куди доставляв продукти для мешканців. Біля вантажівки розірвалася ворожа міна. Водій залишився живим, але траса залишається небезпечною.

У Горському 10 травня окупанти обстріляли обласну школу-інтернат, де навчалися діти з особливими потребами. До приходу росіян це був заклад із сучасним ремонтом та новим обладнанням. На щастя, всі учні школи були заздалегідь евакуйовані.

Протягом 10 травня ворог 15 разів відкривав вогонь по житлових кварталах та інфраструктурі області. У Сєвєродонецьку пошкоджено магістральний газопровід. У вільних населених пунктах Луганщини немає світла, води, газу та мобільного зв'язку.

Внаслідок ворожих обстрілів у Врубівці зруйновано шість житлових будинків та Будинок культури, у Рубіжному – три багатоповерхівки, у Лисичанську – дві, у Сєвєродонецьку влучили в готель та багатоповерхівки.

За словами Сергія Гайдая, на сьогодні евакуація населення неможлива через постійні обстріли з боку російських окупантів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк