12.05.2022, 09:41

Окупанти випалюють міста, аби захопити руїни, - Гайдай про ситуацію на Луганщині

Луганская, война

Вся вільна Луганщина під вогнем російських окупантів, які випалюють міста, щоб захопити руїни. Мета військ РФ – повний контроль над Рубіжним та захоплення Сєвєродонецька. Наразі всі їхні дії спрямовані на виконання цього завдання.

Противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, де має частковий успіх. З території РФ у напрямку Кремінної ворог перекинув техніку понтонно-мостового парку. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Штурм населених пунктів Оріхове та Тошківка закінчився для окупантів провалом. Бойові дії продовжуються у Камишевасі.

Дорога Лисичанськ-Бахмут знаходиться під постійними обстрілами, евакуація населення поки що не можлива. Через загострення ситуації важче доставляти гуманітарні вантажі.

Всього за минулу добу на Донбасі відбито 9 атак ворога, знищено 8 танків, 6 одиниць бойової броньованої техніки, 5 автомобілів та одну зенітну установку противника. Підрозділи ППО збили чотири безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

Не маючи успіхів на полі бою, противник посилює обстріли мирних міст, буквально стираючи міста. Лише за останню добу внаслідок обстрілу пошкоджено щонайменше 24 житлові будинки. Найбільші руйнування у Сєвєродонецьку. Під ворожим вогнем як нові, так і старі райони міста.

У Рубіжному зруйновано ще 3 будинки, у Гірському - 2, у Врубівці - 5, у Камишевасі - 4, у Тошківці - 3.

"Тричі за тиждень ворог відкриває вогонь по одному й тому ж, як то кажуть, "квадрату" в Сєвєродонецьку. Але ж то для росіян "квадрат", а для нас – мирні помешкання, де залишається багато людей. Вчора артилерійські снаряди там впали приблизно о 10-й ранку. Маємо пошкодження різного ступеня сімох багатоповерхівок

Загалом міста та села Луганщини протягом 11 травня обстріляно 26 разів. Найбільше – Сєвєродонецьк (дев'ять)", - повідомив Гайдай.

Як розповів голова Луганщини, в регіоні стало дуже небезпечно підтримувати громадський порядок. Поліцейські майже щодня опиняються під обстрілами на вулицях міст.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк