12.05.2022, 18:31

У Маріуполі готується "референдум" про приєднання у складі "ДНР" до РФ, - радник мера

мариуполь

Російські окупанти готуються до проведення так званого "референдуму" щодо приєднання Маріуполя у складі "ДНР" до РФ. Можлива дата проведення "референдуму" - 15 травня.

Про це ]]>повідомив]]> радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram, передає Час Пік.

"За всіма ознаками окупанти мають наміри прямої інтеграції Маріуполя до Росії (разом із "ДНР"). Перший крок - перехід на російський код мобільного зв'язку. Тепер до "ДНР" мають зайти російські банки та установи вищої освіти. По установах вищої освіти буде визначено Росією окремий перелік інститутів, які не лише здійснюватимуть зарахування дітей із окупованих територій, а й безпосередньо працюватимуть на території області", - написав Андрющенко.

Він зазначив, що надходить інформація про організацію та проведення в Маріуполі "референдуму" щодо приєднання до РФ. Називається дата - 15 травня. Також є свідчення, що саме цю дату назве самоназваний "мер".

"Не можемо ні підтвердити, ні спростувати - продовжуємо відслідковувати та фіксувати. Нагадаю, що зошити у школах у Маріупольському районі та Маріуполі підписують Маріуполь. Ростовська область. У результаті можна стверджувати про прискорення прямої анексії Маріуполя до Росії. Які це дасть нам наслідки? Ніяких. Для Маріуполя в окупації? Думаю теж", - додав радник мера.

Читайте також: Окупанти заблокували жителям ОРДЛО доступ у Facebook та Instagram, - Денісова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк