15.05.2022, 20:17

Під контролем України 10% Луганщини: Гайдай розповів про обстановку в регіоні

Марина Началова | Всі новини автора

10% території Луганщини наразі підконтрольні Україні. Сьогодні під нашим контролем околиці Рубіжного; Лисичанськ, Сєвєродонецьк (і села та містечка громад), Гірська громада та територія вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донеччиною.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він заявив, що росіяни цілеспрямовано обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні, внаслідок обстрілу сталася пожежа. Близько десятка снарядів було умисно випущено саме по будівлі медзакладу. За словами Гайдая, це, скоріше за все, був "блукаючий міномет".

До цього випадку в лікарні було 300 ліжок для лікування пацієнтів, тепер залишилося лише 100 (при цьому в місті досі перебувають 10 тисяч людей та ще п‘ять тисяч в навколишніх селах).

Гайдай зазначив, що обласний центр і зараз продовжують обстрілювати.

Евакуація не зупиняється. Люди попереджені про ризики, проте погоджуються, бо хочуть спати спокійно. Сьогодні з Сєвєродонецька патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл, на щастя, ніхто не постраждав. Пошкодження, у вигляді посічених осколками колес, патрульні ліквідували на місці та продовжили шлях в безпеку.

Найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут). Прориви тут можуть дозволити окупантам взяти область в кільце, заявив Гайдай.

Він повідомив, що тривають бої в селах біля Сєвєродонецька. Гайдай запевнив, що потужна оборона ЗСУ вистоїть: Сєвєродонецьк надійно захищений, що навіть те велике скупчення окупантів та техніки не зможе його завоювати.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що ворог вів бойові дії у районі Тошківки, а в районі Борівського окупанти зазнали втрат та відступили.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк