16.05.2022, 07:22

Війська РФ готують масштабні провокації у Маріуполі за участю українських полонених - InformNapalm

Віктор Білий | Всі новини автора

Війська РФ готують на 16-17 травня велику інформаційно-психологічну провокацію в Маріуполі Донецької області за участю українських полонених.

Про це у Telegram-каналі повідомляє волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, передає Час Пік.

"14 і 15 травня по інсайдерських каналах з 4 різних джерел (у тому числі з-поміж військовослужбовців РФ, які мають фінансовий інтерес і періодично передають дані) міжнародне розвідувальна спільнота InformNapalm отримала масив інформації. Сукупність цих даних дозволяє припустити, що на 16-17 травня або пізніше цієї дати в Маріуполі готується реалізація масштабних дій ЗС РФ за участю полонених українських військовослужбовців та викрадених росіянами мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

У спільноті додали, що до дій інформаційно-психологічного характеру планується залучити до 2000 осіб.

"Попередньо глобальний задум командування ЗС РФ до кінця не зрозумілий, але озвучимо ключові дані, заплановані росіянами на 16-17 травня:

  • Привезти до Маріуполя до 2000 полонених людей.
  • Відправити до Маріуполя військовослужбовців розвідроти, які в обов'язковому порядку отримали наказ взяти протигази, повний комплект ОЗК та додаткові невеликі рюкзаки, утримання яких невідоме.
  • Відправити до Маріуполя 6 автомобільних цистерн, утримання яких невідоме. У супроводі з охороною бронетехніки", - зазначили в інформаційному повідомленні.

Аналітики InformNapalm, спираючись на отримані дані, припускають, що "командування РФ може використовувати полонених людей для створення картинки російських пропагандистських ЗМІ, нібито захисники Азовсталі здалися в полон і після цього спробують використати вміст цистерн (можливо, хімічні речовини), щоб "викурити" справжніх" захисників з їх позицій. Також полонених можуть використовувати як живий щит для реалізації штурмової операції. Можливі інші варіанти розвитку подій".

Читайте також: Пекло зійшло на землю: вперше в Маріуполі окупанти застосували фосфорні бомби

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк