16.05.2022, 16:35

Росіяни зосередяться на битві за Сєверодонецьк замість захоплення Донецької області, - ISW

Марина Началова | Всі новини автора

Російські сили, ймовірно, відмовилися від завдання великомасштабного оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюму на користь завершення захоплення Луганської області.

Про це йдеться у щоденній ]]>доповіді ]]>американського Інституту дослідження війни (ISW), передає Час Пік.

Голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що російське військове командування, ймовірно, розуміє, що не зможе захопити Донецьку область, але вважає, що має можливість вийти до адміністративних кордонів Луганської області. В ISW відзначають, що їхній аналіз загалом відповідає спостереженням керівника Луганщини.

"Російське військове командування, швидше за все, приділятиме пріоритетну увагу битві за Сєверодонецьк у майбутньому, при цьому деякі зусилля будуть спрямовані на порушення українських шляхів сполучення у східній частині Донецької області", - заявляють американські аналітики.

В ISW повідомляють, що спроби росіян оточити Сєверодонецьк з півночі і півдня можуть призвести до менш масштабного оточення українських військ, ніж спочатку передбачалося. Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець у районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне, замість ширшого оточення за декількома напрямками.

Російські сили також, ймовірно, уповільнюють просування до Слов'янська від Ізюма. Українська авіація продовжує діяти на північ і схід від Ізюму.

Дивіться ще: "Білогорівка точно увійде до історії цієї війни": Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк