21.05.2022, 16:00

Експертиза СБУ показала, що ракетний удар по залізничному вокзалу в Краматорську було завдано з окупованої території Донбасу

краматорск

Ракетний обстріл, який РФ завдала 8 квітня по залізничному вокзалу у Краматорську, проводився з території окупованого Донбасу.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook, передає Час Пік.

"Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську 8 квітня, внаслідок якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення", - зазначають у відомстві, посилаючись на проведені експертизи.

Зокрема, було проведено дослідження траєкторії польоту ракети та інших аспектів, що дозволило однозначно встановити: удар був нанесений з території Донецької області, яка знаходиться під тимчасовою окупацією з 2014 року.

"Експерти підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. На широку громадськість вона більше відома як "Точка У", - повідомляють в СБУ.

За наявною у СБУ інформацією, кілька комплексів із "Точкою У" розміщені на окупованих територіях Донбасу. Вони використовуються вже вісім років.

Читайте також:

У Краматорську по залізничному вокзалу завдано ракетних ударів: загинули люди, які чекали евакуації

Через витік сірководню Азовському морю загрожує повне вимирання, - міськрада Маріуполя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк