24.05.2022, 14:14

"З 450 залишиться чоловік 200, які будуть за гроші сидіти" – бойовики "ЛНР" про нюанси російської "мобілізації"

Віктор Білий | Всі новини автора

В перехопленій розмові двоє бойовиків «ЛНР» обговорюють систему «мобілізації», які застосовують в окупованій частині Луганської області.

Чоловіків змушують скласти присягу і відправляють на війну проти України. Відмовляються залякувати кримінальною відповідальністю, передає Час Пік із посиланням на СБУ.

"Це не обговорюється. По етапу підете. Там будуть судити по цивільному кодексу, що ти відкосив від мобілізації. Тобто, якщо ти з (втечеш) зараз і якщо тебе приймуть, то тебе не по трибуналу є (судитимуть), а ти по цивільному кримінальному кодексу підеш", - бойовики "ЛНР" обговорюють нюанси російської "мобілізації".

Надалі йдеться про те, що російське командування не відпускає "ЛНРівців" на ротацію, оскільки розуміє, що більшість відразу ж піде: "Нас сюди кинули й бояться, що якщо хоча б на тиждень додому у звільнення, тут з 450 залишиться людей 200, які будуть просто за гроші сидіти".

Читайте також: Окупанти планують "взяти" Сєвєродонецьк та Лисичанськ до кінця червня, але ціна буде страшна - луганський блогер

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк