25.05.2022, 21:00

95% регіону окуповано: Гайдай про поточну ситуацію в Луганській області

гайдай

Ситуація на Луганщині вкрай тяжка. 95% регіону перебувають під тимчасовою окупацією. Обстріли не припиняються цілодобово.

Про те, що відбувається у регіоні станом на вечір, 25 травня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Окуповано 95% території Луганської області!.. Ситуація на Донбасі - надзвичайно погана. Луганщина продовжує стримувати орду, яка знищує наші населені пункти. Обстріли не зупиняються", - написав Гайдай.

Він зазначив, що траса "Лисичанськ - Бахмут" обстрілюється. Вчора, 24 травня, ворожій ДРГ вдалося вийти на дорогу. Відбулася стрілянина, окупантам навіть вдалося встановити свої блок-пости. Проте сьогодні дорогу не перекрито. Нею успішно було доставлено гуманітарні вантажі.

За словами голови Луганщини, Сєвєродонецьк не перебуває в оточенні.

В обласному центрі залишаються близько 15 тисяч осіб, загалом на підконтрольній Україні території регіону - понад 40 тисяч осіб, більша частина з яких виїжджати відмовляється.

Також Гайдай додав, що з сьогоднішнього дня Луганщина залишилася без газу, оскільки було зупинено роботу останньої ГРС. Через це у Лисичанську не зможе продовжувати роботу пекарня. Але хліб, як пообіцяв Гайдай, все одно буде.

Читайте також: Росіяни готують на Донбасі три "котли", - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк