25.05.2022, 21:47

"Мій найважливіший і найстрашніший день у житті": Олег Сенцов розповів про відступ своєї частини на Донбасі

сенцов

Український режисер Олег Сенцов зараз перебуває на фронті. Він записав відео після чергового бою, який назвав найстрашнішим та найважливішим днем ​​у своєму житті.

Відповідне відео оприлюднено на сторінці Сенцова у Facebook, передає Час Пік.

"Сьогодні був, напевно, мій найважливіший і найстрашніший день у житті. Я займався коригуванням арти та розвідкою на передньому краї. Бугор, велике поле між двома населеними пунктами на Донбасі, де зараз розташовуються російські війська... Такого страшного обстрілу артилерійського, і "Градів", і ракет, і танків я ще не відчував на цій війні. Убили командира роти, попадання у КСП ракети керованої. Його заступник наполіг на відступі. Там було кілька підрозділів збірних", - розповів режисер.

За його словами, відступали майже чотири кілометри через поле, весь цей час супротивник вів обстріл. Сенцов отримав легку контузію.

"Але це дрібниці в порівнянні з багатьма іншими, хто залишився в цьому полі, кого ми не змогли винести "двохсотих", але "трисотих" рятували всіх, кого змогли знайти", - зазначив режисер.

Він розповів, що ворог одразу зайняв позиції, з яких українські військові змушені були відійти. Після відходу поранених було розвезено лікарнями.

На думку Сенцова, не варто недооцінювати противника - він досить сильний, має багато техніки, ракет, артилерії, РСЗВ і він змінив тактику. Росіяни почали зосереджувати зусилля на вузьких ділянках фронту, як зараз, наприклад, під Сєвєродонецьком та Бахмутом.

Зараз працює артилерія і намагається вибити окупантів із позицій, які довелося залишити

"Це дуже складна війна, нам багато чого не вистачає, важкого озброєння, сподіваємося, що воно вийде, не вистачає зв'язку, злагодження, якісь хлопці приїжджають непідготовлені. Але дух міцний і попри, можливо, якісь локальні відкати, як тут кажуть, сьогодні ми віримо у перемоги і все для того робимо, щоб ми здобули перемоги якнайшвидше", - додав Сенцов.

Читайте також: 95% регіону окуповані: Гайдай про поточну ситуацію в Луганській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк