26.05.2022, 11:56

Російські війська можуть розпочати наземний наступ на Сєвєродонецьк найближчими днями - ISW

Северодонецк

Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) повідомляють, що російські війська можуть провести наземний наступ на місто Сєвєродонецьк у Луганській області вже найближчими днями.

На думку експертів ISW, російські війська можуть прискорити битву за Сєвєродонецьк і провести наземний наступ найближчими днями, повідомляє Час Пік із посиланням на ]]>ISW]]>.

Російські окупанти, можливо, підуть на штурм міста перед тим, як зможуть перерізати шляхи наземного сполучення з ним. Зокрема, про це свідчить інтенсивність ворожих артилерійських та повітряних атак у поєднанні із силами, перекинутими з інших місць воєнних дій для штурму обласного центру Луганщини.

Аналітики відзначають, що російські війська навряд чи зможуть повністю ізолювати ЗСУ від шляхів наземного сполучення, просто захопивши південно-західні автомагістралі T1303 та T1302, що ведуть до Сєвєродонецька. Враховуючи мережу альтернативних, нехай і менших доріг у регіоні, їм потрібно заблокувати чи зруйнувати Бахмут та Сіверськ, щоб завершити оточення у Луганській області.

Експерти ISW зазначають, що російські окупанти визначили пріоритетне просування на схід та захід від Попасної, щоб перерізати українські наземні лінії комунікації на північний захід від Сєвєродонецька та завершити оточення Луганської області.

Крім того, американські фахівці зазначають, що прагнення російських військ перерізати шляхи сполучення також може бути спробою створити зовнішнє кільце оточення, щоб запобігти зміцненню Сєвєродонецька українськими військами під час штурму або його звільнення у разі окупації.

На думку експертів ISW, "російським військам може знадобитися провести наземний наступ на Сєвєродонецьк найближчими днями".

ISW

Нагадаємо, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що ворожі обстріли українських населених пунктів Луганщини посилилися. Ворог б'є з усіх видів озброєння, завдає масованих артилерійських та авіаударів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк