28.05.2022, 12:01

Кадировці знищують Сєвєродонецьк заради розваги, від міста можуть залишитися руїни: Гайдай про ситуацію на Луганщині

Луганская, война

На Луганщині тривають запеклі бої. Російським окупантам вдалося проникнути до готелю "Мир" на околиці Сєвєродонецька, однак углиб міста їм просунутися не вдається. Українські воїни роблять все можливе, щоби вибити їх. Противник зазнає великих втрат та розлючено обстрілює місто.

Обласний центр Луганщини під українським прапором, але знаходиться під постійним ворожим вогнем із усієї можливої ​​зброї. Кадировці знищують Сєвєродонецьк заради розваги – просто, щоб зняти відео в TikTok, від міста можуть залишитися лише руїни. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

В результаті ворожого вогню за минулу добу в різних районах Сєвєродонецька пошкоджено 14 багатоповерхівок. Також є значні руйнування у Лисичанську, Гірському, на Попаснянщині. Найбільше дісталося Врубівці – пошкоджено одразу 12 будинків.

За його словами, Сєвєродонецьк не оточений та не відрізаний, як повідомляють пропагандистські російські ЗМІ. Траса Лисичанськ – Бахмут не контролюється росіянами, але перебуває під ворожим вогнем. У вільні міста регіону вдається завозити гуманітарні вантажі та навіть проводити евакуацію людей.

Нічні штурми Сєвєродонецька, Осколонівки та Тошківки окупантам перемог не принесли, ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

Минулої доби на Донбасі відбито 8 атак ворога, знищено 5 танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 4 ворожих автомобіля. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БПЛА типу "Орлан-10".

Як повідомив Сергій Гайдай, у росіян значні втрати і вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька. Але вони не залишають спроб вийти в тил наших військ і порушити логістичне забезпечення Луганщини.

Голова Луганської обласної військової адміністрації розповів про ситуацію у регіоні на ранок 28 травня.

Читайте також: Російські війська розпочали прямий штурм Сєвєродонецька, але їм не вдасться швидко просунутися - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк