31.05.2022, 21:05

Окупанти відключили зв'язок та інтернет у Херсонській області, - Держспецзвʼязку

Марина Началова | Всі новини автора

Відучора українські оператори мобільного зв’язку, інтернет-послуг та телефонії почали фіксувати спочатку перебої, а потім і повне відключення зв’язку в Херсонській області.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, передає Час Пік.

Відповідно до отриманої від компаній інформації відбулося втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання – відключення живлення обладнання, від’єднання кабелів тощо.

Наразі жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони.

У Держспецзвʼязку заявляють, що найближчим часом відновити зв’язок у області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових.

Як повідомляється, це вже не перша спроба окупантів позбавити мешканців окупованих територій зв'язку. Натомість з’явилися повідомлення про трансляцію через гучномовці російської брехливої пропаганди.

Такі дії окупантів можуть бути пов’язані з безпорадністю російської армії, яка зазнає втрат і не може стримати контратакувальних дій українських військових. Вони бояться, що повідомлення про успіхи української армії посилить спротив та активізує роботу партизанів на Херсонщині, зазначають в Держспецзвʼязку.

У відомстві не виключають в подальшому спроб підключення українських користувачів до російських інтернет-мереж та мобільних операторів, які повністю контролюються ворожими спецслужбами.

Тим часом гауляйтерша Мелітополя попросилася у відставку після вибуху в місті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк