14.06.2022, 08:45

Дерусифікація Одеси: Труханов виступив за перейменування міських вулиць

Труханов выступил за переименование городских улиц

Мер Одеси Генадій Труханов заявив, що місто не бажає мати нічого спільного з державою-агресором та анонсував перейменування низки міських вулиць та площ, які названі на честь РФ або її діячів.

Зокрема, на думку Труханова, мають бути перейменовані вулиці Новомосковська, Бородінська, Курська, Воронезька та Чапаєва. Про це мер Одеси Геннадій Труханов 13 червня написав у Facebook, передає Час Пік.

"Йде четвертий місяць кровопролитної війни з російськими окупантами. День за днем ​​українці відстоюють своє право жити у вільній та незалежній країні. І з кожним днем ​​слова "братський народ" виглядають дедалі лицемірніше й цинічніше.

Одеса зазнала своїх втрат у цій війні. І ми не бажаємо мати нічого спільного з державою, яка сьогодні намагається стерти наше місто, нашу країну з землі. Зокрема йдеться про назви одеських вулиць, які ніяк не пов'язані з історією Одеси!", - пише Труханов.

Крім того, мер Одеси заявив, що відповідно до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", прийнятого ще у 2019 році, мають бути перекладені українською мовою назви 24 одеських вулиць.

Також у рамках прийнятого у 2015 році закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", мають отримати нові назви ще 19 одеських вулиць.

Труханов зазначив, що перелік вулиць буде винесено на засідання історико-топонімічної комісії. Остаточне рішення прийматимуть депутати міськради на сесії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк