15.06.2022, 20:31

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 15 червня

война в украине

112-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує вести повномасштабну війну проти України. 

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 15 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках йде інженерне обладнання місцевості у прикордонних територіях Пінського району Брестської області. Продовжує зберігатись загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник обстрілював позиції ЗСУ з мінометів у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. З метою уточнення положення українських підрозділів та коригування вогню вів повітряну розвідку БПЛА. Для порушення системи управління та зв'язку Сил оборони ворог застосував комплекси РЕБ.

На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на стримуванні зайнятих рубежів, недопущенні виходу українських військ на державний кордон України на північ від Харкова.

На Слов'янському напрямку основні зусилля агресор зосереджує на продовженні наступу у напрямку Ізюм - Слов'янськ. Ворог безуспішно вів штурмові дії в напрямку Довгеньке - Краснопілля. Противник намагався покращити тактичне становище у районі населеного пункту Долина. Українські військові дали рішучу відсіч та змусили противника відійти.

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів, обстрілював позиції ЗСУ із ствольної артилерії.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий вплив по позиціях Сил оборони зі ствольної артилерії та РСЗВ. Підрозділи супротивника ведуть штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком, бойові дії продовжуються. У Тошківці було відбито ворожий штурм.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював українські війська зі ствольної та реактивної артилерії. ЗСУ завдали ворогові втрат під час його наступу на напрямках Василівка - Яківлівка та Василівка - Берестове. Окупанти відійшли.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. З метою сковування дій та недопущення перекидання підрозділів українських військ на інші напрямки супротивник здійснював обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Южнобузькому та Таврійському напрямах ворог продовжує утримувати оборонні позиції. Намагається вдосконалювати інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Безводне та Іщенко. З метою протидії технічним засобам розвідки Сил оборони росіяни розгорнули комплекс РЕБ у районі міста Мелітополь.

Генштаб повідомляє про зміни у бойовому та чисельному складі противника, що діє на території України. Так, угруповання окупаційних військ збільшено на одну батальйонну тактичну групу зі складу 138 окремої мотострілецької бригади Західного військового округу.

Крім того, на Бахмутському напрямку противник наростив угруповання батальйонною тактичною групою зі складу оперативного резерву, передислокованого до Первомайська з району Куп'янська. У райони населених пунктів Комишуваха та Попасна після відновлення боєздатності введено окремі підрозділи 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

Керівництво силових відомств РФ продовжує проводити заходи щодо залучення додаткового людського ресурсу до війни проти України шляхом збільшення виплат та запровадження короткострокових контрактів з можливістю їх продовження.

Зазначається, що противник продовжує використовувати підприємства на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області для відновлення та ремонту пошкодженого озброєння та військової техніки. У Білгороді та області здійснюється додаткове залучення медичних працівників з інших регіонів РФ для роботи з пораненими військовослужбовцями. Усе це свідчить про значні втрати серед російських солдатів.

Читайте також: Загальні втрати російської армії у війні проти України: дані Генштабу ЗСУ на 15 червня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк