26.06.2022, 13:47

На Донбасі HIMARS наздоганяє страху на "визволителів": перші прильоти посіяли паніку серед вояків

M142 HIMARS

Реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS, які Україна одержали від США, вже працюють на фронті. І, зважаючи на все, на Донбасі вони наводять жах на противника.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що РСЗВ M142 HIMARS вже працюють на користь оборони України, повідомляє Час Пік.

"Артилеристи ЗСУ майстерно вражають визначені цілі - військові об’єкти ворога на нашій, українській, території.

Дякуємо Американському народу за надане озброєння!

Наша мета - Перемога", - написав Залужний у Facebook.

Російські вояки, які раніше "чхали" на американське озброєння, яке тільки очікувалося в Україні, і "браво" завойовували нові території, перетворюючи їх на руїни, трохи зажурилися.

Луганський блогер Savelyi Vasserman розповів про відчуття російських окупантів та вояків із "ЛНР", які "познайомилися" з HIMARS. Серед вояків – м'яко кажучи, паніка. Наступаючи переважаючими силами, рівняючи міста й села із землею, захопивши Сєвєродонецьк і кілька населених пунктів, вони раптом зіткнулися з "НЛО".

Що й звідки прилетіло – зрозуміли не одразу, але одразу стало ясно, що “браво наступати” по випаленій землі їм вже ніхто не дозволить.

Як пише Savelyi Vasserman, і у командування, і у солдатів - шок від українського "сюрпризу". Вони досі не можуть повірити, що залишивши Сєвєродонецьк, українські воїни не опустили руки, а продовжують давати відсіч.

"Деякі джерела повідомляють, що вчора були перші прильоти від Хімарса по наступаючим. Ніхто нічого не зміг зрозуміти. Не очікували, тому що українці відійшли і такого удару ніхто не чекав. Прилетіло".

У командування шок. В українському інтернеті вже виклали відео роботи Хімарса...

Нині фронт лише насичується Хімарсами, навчаються, координуються з розвідкою, випробувають різні види снарядів. Що буде, коли буде достатня кількість установок?", - пише Savelyi Vasserman.

Блогер зазначає, що "бодатися" російської армії з HIMARS нічим. І російські солдати вже розуміють, чим доведеться платити за кожен метр української землі.

война в Украине

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк