27.06.2022, 12:57

Увага! Ситуація у місті надважка: мешканців Лисичанська просять терміново залишити місто

Луганская, война

Луганщина сьогодні найгарячіша точка на військовій карті України. Після окупації Сєвєродонецька російські війська націлилися на Лисичанськ, який перебуває під захистом українських військових. Місто знаходиться під безперервними масованими обстрілами. Перебувати у Лисичанську з кожним днем ​​стає дедалі небезпечніше. Людей закликають залишити місто.

Незважаючи на те, що Лисичанськ з початку повномасштабного вторгнення постійно перебуває під обстрілами російських військ, у місті знищено всі комунікації та інфраструктуру, гуманітарна ситуація складна – у Лисичанську досі залишаються мирні жителі, які не захотіли залишати місто, повідомляє Час Пік.

За останній тиждень ситуація дуже погіршилася. Російські "визволителі" знищують місто масованими обстрілами. У Лисичанську катастрофічні руйнування, щодня руйнуються та горять будинки.

Незважаючи на великий ризик, волонтери, рятувальники та військові продовжують "тиху" евакуацію лисичан. Напередодні вдалося вивезти 6 мирних жителів, із яких одна дитина.

Лисичанська міська військово-громадянська адміністрація просить мешканців міста не ризикувати своїм життям та виїхати із зони бойових дій.

"Шановні мешканці Лисичанської міської територіальної громади та їх рідні!

У зв’язку з існуванням реальної загрози життю та здоров’ю, закликаємо терміново до евакуації!

Ситуація у місті надважка!

Збережіть себе та своїх рідних. Подбайте про дітей!

Будьте впевнені, про вас подбають у містах евакуації на території України", - йдеться у повідомленні.

Зв'язок із тими, хто залишився у місті тримати дуже складно, а багато хто не чув рідних вже близько 2-х місяців. Проте деяким вдається зв'язатися з жителями Лисичанська через SMS, у соцмережах чи через волонтерів.

Місцева влада просить будь-якими способами донести до жителів Лисичанська інформацію щодо евакуації та сподівається, що людей встигнуть вивезти у безпечні регіони країни.

Телефони з питань евакуації:

  • 050 208 92 23
  • 095 513 80 91
  • 050 986 42 10
  • 066 464 22 83

Читайте також: Влада просить відгукнутися переселенців з Лисичанська: важлива інформація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк