29.06.2022, 09:45

Лисичанськ знищують так само, як і Сєвєродонецьк: у місті катастрофічні руйнування

Луганская, война

Російська армія намагається оточити Лисичанськ та "перерізати" трасу "Лисичанськ-Бахмут". Окупанти мають кількісну перевагу, але поки що їм не вдається зламати опір українських захисників. Місто знаходиться під масованими ворожими обстрілами, руйнування у Лисичанську катастрофічні.

Російські загарбники кинули на Лисичанськ дві батальйонно-тактичні групи важкої техніки, але прорвати оборону українських воїнів їм не вдається. Трасу "Лисичанськ-Бахмут" окупантам взяти під повний контроль не вдалося. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Бої тривають у всіх населених пунктах Лисичанської громади. Російська армія продовжує наступ на напрямку Вовчеярівка - Верхньокам'янка, намагаючись оточити Лисичанськ.

Обстріляно Золотарівку, Вовчеярівку та Лисичанськ. Лисичанськ постійно перебуває під потужним ворожим обстрілом, окупанти закидали місто мінами. Житловий масив Лисичанська значно зруйнований, щодня у місті спалахують пожежі.

За словами Гайдая, ситуація у Лисичанську нагадує те, що відбувалося раніше у Сєвєродонецьку на початку штурму міста - бої за кожний будинок. У самому Сєвєродонецьку люди вже страждають від "рашистського режиму" - розпочалося масове розграбування майна сєвєродончан.

"Окупанти не зупиняються ні перед чим. Одного разу в Сєвєродонецьку, коли вони не могли протягом довгого періоду просунутися далі, випустили по одному із перехресть міста близько 200 снарядів з різних видів озброєння, перетворивши на попіл декілька будинків. Ось така ціна "руського миру" – сказав Гайдай.

Жителів Лисичанська, які постраждали 27 червня, коли росіяни "Ураганами" обстріляли людей, які набирали воду з підвезеної цистерни, продовжують переправляти до інших регіонів України. Поранені люди мають тяжкі травми та потребують подальшої реабілітації. За словами Гайдая, поранення понад 20 осіб дуже серйозні.

"Лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям, які просто намагалися поповнити запаси води. Так, вчора до медзакладів Краматорська госпіталізовано трьох жителів Лисичанська. До Дніпра доставили двох дітей – 14-ти та 15-ти років, – які також перебували у черзі за водою 27 червня. Є поранені лисичани й у Львові. У багатьох місцевих жителів важкі ушкодження", - сказав глава Луганщини.

Незважаючи на ризик та ворожі обстріли, до Лисичанська продовжують доставляти гуманітарні вантажі.

Луганская, война

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война Луганская, война ​​​​​​​Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк