30.06.2022, 20:31

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 30 червня

всу

127-му добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 30 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. Очікується проведення ротації одного із загонів спеціального призначення, що виконує завдання у районі населеного пункту Пінськ. Також підрозділи ЗС Білорусі застосовують комплекси радіоелектронної боротьби у прикордонних районах з Волинською областю.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій ЗСУ. Вів повітряну розвідку БПЛА в районі села Кисла Дубина. Також відмічене розгортання комплексів РЕБ недалеко від населеного пункту Олешня Курської області.

На Харківському напрямку ворог веде оборону раніше зайнятих позицій. Наніс авіаційні удари недалеко від Прудянки та Одноробівки та ракетний удар по Харкову. Спробу ворожих штурмових дій у напрямку Кочубіївка - Дементіївка українські військові одразу придушили. Противник обстрілював з артилерії райони населених пунктів Питомник, Дементіївка, Іванівка, Рубіжне, Явірське, Петрівка, Руські Тишки та Кутузівка. Також вів повітряну розвідку БПЛА типу "Орлан-10" поблизу Прудянки та Руської Лозової.

На Слов'янському напрямку ворожі підрозділи перегруповуються. Штурм у напрямку Довгеньке - Мазанівка ЗСУ успішно відбили. Противник відійшов. Вів штурмові дії з метою взяття під повний контроль населеного пункту Богородичне, успіху не мав. Ворожі обстріли фіксувалися у районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Вірнопілля та Червона Поляна.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Наніс авіаудар в районі населеного пункту Тетянівка.

На Лисичанському напрямку противник обстрілює позиції ЗСУ у районі міста Лисичанськ. Веде штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, має частковий успіх, утримує північно-західну та південно-східну частини заводу. Вів штурмові дії в районах північно-східної частини Лисичанського НПЗ, населеного пункту Тополівка та північної частини населених пунктів Вовчоярівка та Малорязанцеве, частково має успіх, утримує під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка - Лисичанськ. Наступ противника у напрямку Лоскутівка - Лисичанський желатиновий завод українські військові зупинили і змусили окупантів відійти.

На Бахмутському напрямку противник завдав ракетно-авіаційного удару в районі населеного пункту Соледар. Здійснив артилерійські обстріли районів Білогорівки, Покровського, Клинового та Новолуганського. Усі спроби наступальних та штурмових дій окупантів у напрямках Миколаївка - Спірне, Володимирівка - Покровське, Доломітне - Вуглегірська ТЕС відбито.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли українських позицій зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав ракетного удару по околицях Авдіївки. Вів повітряну розвідку БПЛА типу "Орлан-10".

На Південнобузькому напрямку росіяни продовжували обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Княжівка, Веселий Кут, Червоний Яр, Кобзарці, Любомировка, Посад-Покровське та Лупарево. Вели повітряну розвідку. Зафіксовано роботу засобів РЕБ поблизу Великої Олександрівки.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". У Генштабі зазначають, що не витримавши вогневого впливу артилерійських, ракетних та авіаційних підрозділів, російські окупанти залишили острів Зміїний. Таким чином, Одеська область повністю звільнена.

Читайте також: ЗСУ мають намір відновити присутність на Зміїному, - Генштаб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк