03.07.2022, 09:35

Російські окупанти закріплюються у Лисичанську, - Гайдай

Луганская, война

Російські окупанти закріплюються на позиціях в районі Лисичанська та у самому місті. Водночас армія РФ продовжує знищувати українські населені пункти.

Російські окупанти закріплюються у Лисичанську та у Верхньокам'янці. У Лисичанську великі руйнування, багато адмінбудівель та житлових будинків знищено вщент. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

Від ворожих обстрілів постраждали Золотарівка та Білогорівка. Біля Білогорівки зупинено наступ противника.

"Окупанти кинули на Лисичанськ, напевно, усі сили. Атакували місто із незрозуміло жорстокою тактикою. Так, якщо в Сєвєродонецьку за місяць вуличних боїв залишилися вцілілі будинки та адмінбудівлі, то в Лисичанську упродовж короткого проміжку часу ті самі адмінбудівлі знищені вщент. Багато і росіян, і зброї, що вони застосовують. І це незважаючи на знищення декількох складів із ворожими боєприпасами. Несуть значні втрати, але вперто просуваються. Вони закріплюються в місті, а також у Верньокам’янці, та продовжують знищувати населені пункти", - повідомив Гайдай у Telegram.

За словами голови Луганщини, минулої доби рятувальники ліквідували загоряння багатоповерхівок та приватних садиб, магазину та ще одного торгового центру.

Поранено жінку, її госпіталізували до лікарні на Дніпропетровщині.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), українські війська, ймовірно, здійснили навмисний відхід з Лисичанська, щоб уникнути оточення.

Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война Луганская, война

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк