29.07.2022, 18:52

Окупанти визнають свої злочини в Оленівці, - перехоплення СБУ

еленовка колония

СБУ перехопила розмову окупантів, яка підтверджує, що вони самі влаштували "обстріл" колонії у Оленівці, де перебували українські полонені.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook, передає Час Пік.

"Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні в цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики т.зв. "ДНР" не вірять у брехню російської пропаганди про те, що "обстріл" виправної установи в Оленівці здійснила Україна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перехоплених розмов, які підтверджують причетність російської армії до того, що сталося у Оленівці, є декілька.

Виходячи з розмов, росіяни, ймовірно, використали вибухівку, яку розмістили у приміщенні колонії. Ніхто не чув звук снарядів, які б підлітали до колонії. Вибухи відбувалися самі собою. Також із перехоплень вдалося дізнатися, що окупанти розмістили "Гради" неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольної Україні. Обстрілів у відповідь не спостерігалося.

Крім того, у колонії вціліли вікна, що свідчить про перебування епіцентру вибуху всередині будівлі.

Варто зазначити, що російські пропагандисти визнали, що жоден співробітник колонії не постраждав, що неможливо за несподіваного обстрілу. Ймовірно, підрив будівлі було сплановано заздалегідь.

Читайте також: "Обміняти, навіть теоретично, їх уже було неможливо": навіщо окупанти обстріляли колонію в Оленівці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: